maanantai 8. heinäkuuta 2013

HIIT- harjoittelu

HIIT- harjoituksen (Hihg Intensity Interval Training) tarkoitus on treenata kovalla teholla, jolloin kunto kohoaa ja rasvat lähtee! Treenatessa syke pysyy kokoajan korkealla ja tämän ansiosta keho polttaa rasvaa jopa pari tuntia treenaamisen jälkeenkin (EPOC efekti).

Olen itse käynyt nyt kolme kertaa tekemässä HIIT -harjoituksen. Ensimmäinen treenikertani kesti vain neljä minuuttia, eli hiit-harjoitukset ovat lyhyitä -mutta tehokkaita. Aloitin juoksemaan lujaa (n.80-90% maksimitehosta) 30 sekuntia, jonka jälkeen holkkäsin toiset 30 sekuntia. Tämän jälkeen jatkoin juoksua ja hölkkää vuorotellen 30 sekunnin välein, kunnes 4 minuuttia tuli täyteen. Joka kolmas treenikerta lisään harjoitukseen yhden minuutin, näin treenin pituus kasvaa vähitellen n. 15 minuuttiin.

Tänään tein kolmannen harjoitukseni (5 min) ja jaloissa oli aivan ihana polte treenin jälkeen. Koska treeni on raskasta, on tärkeää muistaa tehdä alkulämmittely! En malttanut jättää päivän treenaamista pelkkään HIIT:iin, joten tein perään 100 kyykkyä.


Nyt on hyvä fiilis, ystäväni tulee meille kylään ja lähdetään käymään picnikillä.:) Huomenna olis tarkoitus suunnata Helsinkiin shoppailemaan, joten katsotaan milloin kerkeän seuraavan kerran päivittämään blogia..



Ei muuta kuin mukavaa alkuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti